Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (2024)

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (1)Het geheim van een geslaagde barbecuesessie zit in het beheersen van de temperatuur in de ketel. De twee-zone opstelling is dan de beste techniek om onder de knie te krijgen.

In combinatie met de Minion-Methode kun je zowel direct als indirect grillen met perfecte temperatuurbeheersing en rookontwikkeling.

Wat is de twee-zone opstelling

Met twee-zone barbecueën verdeel je je barbecue in twee delen. Eén deel met gloeiende briketten of houtskool en een koelere zone. Het deel met de briketten is de directe zone voor het grillen, terwijl de koelere zone zonder brandstof, oftewel de indirecte zone, perfect is voor het langzaam garen en roken.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (2)

Twee-zone opstelling in de Weber Master-Touch

Je verdeelt het kolenrooster in delen met behulp van de houtskoolrails die je bij je nieuwe Master-Touch krijgt. Waar je de rails plaatst is een kwestie van ervaring en afhankelijk van de soort bereiding en de duur van de bereiding.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (3)Voor het normale grillen verdelen wij het houtskoolrooster over het algemeen in twee-vijfde deel direct en drie-vijfde deel indirect. Dan storten we een brikettenstarter met houtskool of briketten achter de houtskoolrails en kunnen we aan de slag.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (4)Met de twee zones kan je nu van alles direct grillen en naar de veilige indirecte zone schuiven als het te hard gaat. Als wij saté maken dan gebruiken we de zones andersom. De stokjes met vlees of kip laten we eerst indirect garen om ze daarna even kort om en om direct te grillen boven directe hitte.

Minion-methode met de twee-zone opstelling

De Minion-methode is genoemd naar Jim Minion, niet de Minions van verschrikkelijke ikke. Hij ontwikkelde deze methode voor het beheersen van lage en constante temperaturen bij het roken van vlees in een kamado. De methode werd al snel populair onder barbecueërs vanwege de eenvoud en effectiviteit.

De Minion-methode houdt in dat je een kleine hoeveelheid gloeiende kolen toevoegt aan een grotere hoeveelheid ongebruikte kolen. De gloeiende kolen zullen vervolgens langzaam en gelijkmatig de ongebruikte houtskool laten gloeien.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (5)Zo kan je urenlang een stabiele lage temperatuur in de barbecue bereiken. Omdat de Weber Master-Touch een veel groter kolenrooster heeft dan een kamado kunnen we daar perfect gebruik van maken.

Als wij bijvoorbeeld het kolenrooster in deze Weber Master-Touch van 67 cm verdelen in een derde deel houtskool en twee derde deel indirect kunnen we 6 tot 8 uur low and slow barbecueën.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (6)Deze tijden zijn afhankelijk van het formaat houtskool, de buitentemperatuur en natuurlijk de temperatuur in de ketel. De houtskool brand natuurlijk minder snel op bij een keteltemperatuur van 100ºC dan bij 150ºC.

Onze opstelling van de Minion-methode in een ketelbarbecue

Als we houtskool gebruiken dan vullen we het deel achter de houtskoolrails met houtskool. Daar steken we een aanmaakwokkel of aanmaakblokje tussen en die steken we aan. Dan wachten we tot we geen vlammen meer zien maar een kleine gloeiende kern houtskool.

Zouden we briketten gebruiken dan vullen we de ruimte met ongebruikte briketten en steken een kleiner deel briketten aan in een brikettenstarter. De hoeveelheid briketten is afhankelijk van het formaat van je Master-Touch, de buitentemperatuur en de gewenste keteltemperatuur. Een klein beetje ervaring helpt hier dus wel.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (7)Het indirecte deel van het kolenrooster sluiten we af met aluminiumfolie. Zo zorgen we ervoor dat de zuurstof die van onderuit de ketel in stroomt gestuurd wordt door de houtskool of briketten.

Op de houtskool kan je nu blokjes rookhout plaatsen als je wil dat je gerecht een subtiele rooksmaak krijgt. We zeggen expres subtiel want doorgaans wordt dit nog wel eens overdreven en zien we dikke grijze rookwolken onder de ketel vandaan komen.

Eén blokje op de gloeiende kern en één of twee blokjes naast de gloeiende kern is over het algemeen genoeg om jouw gerecht een rooksmaak te geven waar je nog van kunt genieten.

Temperatuurbeheersing van je Weber Master-Touch

Jouw Master-Touch heeft ventilatiegaten onderin de asbak en in het deksel. Met deze ventilatiegaten kan je de zuurstofdoorvoer regelen in de ketel. Meer zuurstof zorgt ervoor dat de houtskool of briketten harder gaan gloeien zodat de temperatuur stijgt.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (8)We beginnen met de ventilatiegaten volledig open en wachten 5 minuten om te kijken wat de temperatuur in de ketel is. We laten nu met het deksel dicht de temperatuur stijgen. Als de keteltemperatuur ongeveer 10º onder de gewenste keteltemperatuur is dan gaan we de zuurstof knijpen door de ventilatiegaten meer te sluiten.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (9)Uit ervaring weten we dat als we de onderste ventilatieschuif op de zogenaamde rookstand zetten en de schuif in het deksel driekwart dicht dat we dan een keteltemperatuur krijgen tussen de 100 en 150ºC.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (10)Nu kan je met minimale verschuivingen van de onderste schuif de temperatuur in de ketel redelijk stabiel krijgen op de temperatuur die jij wil. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je de schuiven nooit helemaal sluit.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (11)Je hebt voor een juiste verbranding altijd verse zuurstof nodig en je wil ook dat de rook ook kan ontsnappen. De rook zelf zorgt namelijk niet voor de rooksmaak maar de gassen in de rook die neerslaan op het vlees en een reactie aangaan met het vlees. De rook zelf bevat deeltjes roet die licht genoeg zijn om uit zichzelf uit de ketel te stromen. Mits de zuurstof doorvoer dus optimaal is.

Conclusie

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (12)Onthoud goed dat elke barbecue anders is en dat er meer dingen van invloed zijn op de temperatuur in de ketel. Het is dus belangrijk dat jij jouw Weber Master-Touch regelmatig gebruikt om hem te leren kennen. Zo leer je al heel snel hoe jouw barbecue reageert op de verschillende instellingen tijdens verschillende weersomstandigheden en met verschillende soorten brandstof.

Maar heb je indirect barbecueën onder de knie dan kan je alles in jouw Weber Master-Touch bereiden wat je wil.

Gearchiveerd onder:

indirect, kolenbarbecue, low and slow

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Indirect Barbecueën in een Weber Ketelbarbecue – BBQ-helden (2024)
Top Articles
Mets Top 30 Prospects for 2023: No. 25-21 Led By William Lugo
Mets top 20 prospects 2023: Keith Law ranks New York's minor league farm system
Cpmc Mission Bernal Campus & Orthopedic Institute Photos
Riverrun Rv Park Middletown Photos
UPS Paketshop: Filialen & Standorte
Uca Cheerleading Nationals 2023
Craigslist Niles Ohio
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Find All Subdomains
Tap Tap Run Coupon Codes
Nesb Routing Number
Clafi Arab
U.S. Nuclear Weapons Complex: Y-12 and Oak Ridge National Laboratory…
2021 Lexus IS for sale - Richardson, TX - craigslist
Ukraine-Russia war: Latest updates
Slushy Beer Strain
Clarksburg Wv Craigslist Personals
Eka Vore Portal
Best Nail Salon Rome Ga
Craigslist Free Stuff Greensboro Nc
Sport-News heute – Schweiz & International | aktuell im Ticker
Roster Resource Orioles
Craigslist Maui Garage Sale
How many days until 12 December - Calendarr
Home
Craigslistodessa
TeamNet | Agilio Software
3Movierulz
1773x / >
Temu Seat Covers
Umn Biology
Restored Republic
Publix Daily Soup Menu
Grand Teton Pellet Stove Control Board
Craigslist Maryland Baltimore
First Light Tomorrow Morning
ShadowCat - Forestry Mulching, Land Clearing, Bush Hog, Brush, Bobcat - farm & garden services - craigslist
Where Do They Sell Menudo Near Me
Crystal Mcbooty
Final Exam Schedule Liberty University
Instafeet Login
That1Iggirl Mega
Dickdrainersx Jessica Marie
Toomics - Die unendliche Welt der Comics online
844 386 9815
Professors Helpers Abbreviation
Greg Steube Height
Www.homedepot .Com
Mlb Hitting Streak Record Holder Crossword Clue
Aaca Not Mine
Spongebob Meme Pic
Wayward Carbuncle Location
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5720

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.